Sonntag, 18. Juni 2017

Focaccia / Focaccia Ekmeği

Focaccia 





Zutaten:
20g frische Hefe
10g Zucker
250g Wasser

1 Min. / 37°C/ Stufe 2 erwärmen

25g Olivenöl
1 TL Salz 
400g Mehl, Type 550

zugeben und 4 Min. / Knetstufe kneten

Bestreichen/Bestreuen:
3 EL Olivenöl
Meersalz
frische Kräuter ( z.B. Rosmarin, Basilikum)

- Schüssel leicht mit Olivenöl einpinseln und zugedeckt 1 Stunde gehen lassen
- Backblech mit Backpapier auslegen, den Teig in die Mitte geben und mit leicht geölten Händen rund auseinander drücken
- mit den Finderkuppen Mulden in den Teig drücken 
- mit Olivenöl bestreichen und etwas in die Mulden geben, anschließend mit Kräutern und Meersalz bestreuen
- Im vorgeheizten Backofen bei 180°C, ca. 25 Minuten backen
- wer mag kann es für 5 Minuten mit einem Geschirrtuch abdecken
- Lauwarm servieren  



Focaccia Ekmeği 

Malzemeler:
20g ymaya
10g tozşeker
250g su

1 dakika/ 37°C/2 Hız kaynatın

25g zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
400g un, Type 550
ilave edin ve 4 dakika / Yoğurma Modunda yoğurun


Üzeri için:
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Deniz tuzu
taze ot ( Biberiye, Fesleğen ) 

- Kabı hafif zeytinyağ ile yağlayın ve üzerini örtüp 1 saat mayalandırı
- Fırın tepsiye Yağlı  kağıt serin, ortasına hamuru koyun ve hafif yağlanmıs ellerinizle açin
- Hamurların üzerine parmaklarınız ile bastırarak çukurlar yapın


zeytinyağı sürün ve çukurlara da gelsin,Deniz tuzu, Biberiye ve Fesleğen serpin 
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25 dakika pişirin.
- Isterseniz Ekmeğin üzerine 5 dakika için bez serin 
- Ilık servis edin

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